Josep Ramon Solé

Dr. Arquitecte per la
UNIVERSITAT POLITÈCNICA DE CATALUNYA
Soci Director de
Windmill Structural Consultants, S.L.P.
Professor de matemàtiques (dins el departament d'Arquitectura) a la UNIVERSITAT INTERNACIONAL DE CATALUNYA (UIC).

José Ramón ha dedicat els 25 anys de la seva carrera professional a la consultoria d’estructures. Primer a l’antiga consultoria Brufau, Obiol, Moya & Ass., S.L.P. (BOMA), a la que va començar com a becari a l’any 1997, arribant al nivell de soci delegat a l’any 2007, càrrec que va ocupar fins el final del 2011. Durant el propi 2011 decideix, junt amb Joel Juanpere, la fundació de Windmill Structural Consultants. És el soci director de Windmill des de la seva fundació, a gener de 2012.

En aquest període ha tingut l’oportunitat de dirigir el disseny i càlcul estructural de projectes de molt divers caràcter, podent destacar-se, a mode de pinzellada,  la seva col·laboració a la Torre AGBAR, al museu de Can Framis (Barcelona) o a la nova seu de la firma iGuzzini a Espanya. També ha treballat en projectes i problemes estructurals a múltiples països, havent-ho fet de  forma més recurrent a França, Colòmbia i a Kènia. Ha col·laborat en la preparació de concursos d’àmbit internacional, podent assenyalar-se el seu treball als concursos corresponents a la construcció de la nova terminal marítima de Kin-Men (Taiwán), a la remodelació del Camp Nou (Barcelona) i a la construcció de un viaducte mixt, de 500m metres de longitud i 60 metres por vano, a Lit (Suècia).

Josep Ramon combina la pràctica professional amb l’estudi i la investigació, el que l’ha portat a assolir el grau de doctor a partir de la proposició d’una metodologia d’anàlisi no lineal per al disseny i càlcul de lloses de formigó posttesat.

Actualment és també professor de matemàtiques (dins el departament d'Arquitectura) a la Universitat Internacional de Catalunya (UIC). També ha exercit com a professor responsable de l’àrea d’estructures a la Universitat Europea de Valencia i ha exercit la docència a la antiga Escola d’Arquitectura Tècnica d’ELISAVA (UPF) i a la Universitat Politècnica de Catalunya, tant a la carrera d’Arquitectura com o a diferents cursos de postgrau i d’especialització en estructures.

Tanmateix ha realitzat conferències en diferents àmbits, pudent destacar-se les seves intervencions a la fira de CEVISAMA (València), al Col·legi d’Arquitectes de Catalunya i al de la Comunitat Valenciana, a la Universitat Politècnica de València, a la Universitat Internacional de Catalunya i, dins del marc dels congressos, al congrés de ASOCRETO a Cartagena d’Índies (Colòmbia).


 


josepramon.sole@windmill.com.es

Oficina  
Barcelona
Any incorporacio  
2012
Correu  
logo  
618 746 286
Llengües de treball

•  Castellano
•  Català
•  English
•  Français
Especialitats

•  Disseny i anàlisi estructural
•  Estructures pretensades


Treballs de referència