Reforma i ampliació del complexe Bengolarra a Zigoitia (Àlava) Reforma i ampliació del complexe Bengolarra a Zigoitia (Àlava) Reforma i ampliació del complexe Bengolarra a Zigoitia (Àlava) Reforma i ampliació del complexe Bengolarra a Zigoitia (Àlava) Reforma i ampliació del complexe Bengolarra a Zigoitia (Àlava)

 
20584
Reforma i ampliació del complexe Bengolarra a Zigoitia (Àlava)
2020-2023
Lafuente Silva Arquitectos

El projecte consisteix en la rehabilitació i ampliació de l’edifici Bengolarra, construït en 1950 i destinat a equipament públic esportiu.

La intervenció planteja la reforma interior de l’edifici existent, així com la millora de l’accessibilitat i l’eficiència energètica. A més, contempla l’ampliació del complex amb dos volums: una sala polivalent i un restaurant, connectats a l’edifici existent mitjançant un porxo que s’entén com un element de cohesió i de relació amb l’entorn.

La missió de Windmill ha consistit en la realització del projecte d’estructura, que integra tant la rehabilitació estructural de l’edifici existent, com la solució de l’estructura per a l’ampliació del complex.

L'objectiu principal ha estat proporcionar una solució estructural per als edificis de l’ampliació i l’extens porxo exterior volat, trobant l’equilibri amb les llums interiors i amb suports ocults i integrats en els tancaments.

A més, destaca també el reforç de l’edifici existent per albergar una sala de gimnàs i obrir grans buits en murs.