Gran Mesquita d'Alger (Algèria) Gran Mesquita d'Alger (Algèria) Gran Mesquita d'Alger (Algèria) Gran Mesquita d'Alger (Algèria)

 
18066
Gran Mesquita d'Alger (Algèria)
2018
Ignacio Duart Duart

La Gran Mesquita d'Alger, obra de caràcter monumental promoguda pel president Abdelaziz Buteflika, es presenta com la mesquita mes gran del continent africà i en disposició del minaret més gran del món (265 metres). El conjunt arquitectònic disposa de dotze edificacions amb una superfície bruta de 400 mil metres quadrats i un pressupost de més de mil milions d'euros.

El treball realitzat consisteix en l'avaluació de les estructures dissenyades per l'empresa SB Fijaciones, encarregada de realitzar els revestiments de pedra natural, que conformaran la terminació de parets i falsos sostres de l'edifici.

La singularitat del projecte radica en la important sismicitat de l'emplaçament, amb acceleracions de càlcul de l'ordre d'1,28g, sent necessari l'anàlisi de les estructures de suport de les peces de pedra natural per mitjà d'anàlisi modal espectral.

Finalment, es van realitzar una sèrie de propostes tècniques, que modificaven sensiblement la solució definida per l'empresa instal·ladora del sistema d'ancoratge, que garantien un correcte comportament davant els esforços accidentals de sisme.