Peritatge de l'acrílic de les pisicines suspeses de l'Hotel Jamaica a Magaluf (Mallorca) Peritatge de l'acrílic de les pisicines suspeses de l'Hotel Jamaica a Magaluf (Mallorca) Peritatge de l'acrílic de les pisicines suspeses de l'Hotel Jamaica a Magaluf (Mallorca)

 
18047
Peritatge de l'acrílic de les pisicines suspeses de l'Hotel Jamaica a Magaluf (Mallorca)
2018
E- Concepto

La piscina suspesa de l’Hotel Jamaica a Magaluf, Mallorca, ha suposat una fita en la construcció de piscines amb fons transparent, en ésser la major del món en el moment de la seva fabricació. Concretament, es contemplen dues piscines simètriques de més de 20 metres de longitud i tres metres d’ample, suspeses a més de cinc plants de alçada.

El material que permet la transparència, el qual es dona tant en el fons com en cadascuna de les bores laterals de sengles piscines, es l’acrílic. L’acrílic, sense ser vidre, segueix presentant un comportament marcadament fràgil, a la par de complex per la seva variabilitat davant de determinades condicions ambientals. En aquest sentit, és fonamental el contrast de les ses condicions de seguretat per al que es varen realitzar tres càlculs independents; la missió de Windmill en allò relatiu a aquest particular va ser, precisament, realitzar un d’aquestos tres càlculs independents.

Per al peritatge de l’acrílic es varen realitzar models d’anàlisi específics, per el Mètode dels Elements Finits, resultant lògicament l’acció més rellevant l’acció propiciada por la pressió de l’aigua.