Reconstrucció passarel·la a Azagra (Navarra) Reconstrucció passarel·la a Azagra (Navarra) Reconstrucció passarel·la a Azagra (Navarra) Reconstrucció passarel·la a Azagra (Navarra)

 
18030
Reconstrucció passarel·la a Azagra (Navarra)
2018
Luis Fernando Bastida

La passera de vianants que queda a l’entrada septentrional del municipi d’Azagra (Navarra) va patir la col·lisió d’un tractor que circulava amb la seva pala aixecada, L’estructura de la passera queda conformada mitjançant una malla espaial de barres d’acer, amb nusos esfèrics d’acer massís. El referit impacte va provocar la caiguda d’un dels nusos a la vegada de la inutilització de las barres incidents a ell.

Malgrat l’impacte, l’estructura va mantenir una configuració que va possibilitar un nou esquema d’equilibri, gràcies a la moderada redundància interna de la malla original.

La missió de Windmill ha consistit en dissenyar i calcular el reforç necessari per a obrir de nou la passera al públic amb suficient marge de seguretat.

Cal destacar que ha resultat necessària la realització d’un càlcul evolutiu espacial que ha contemplat dues fases: la situació post-impacte i la situació post-reforç.