Bloc d'habitatges a Sant Adrià del Besòs Bloc d'habitatges a Sant Adrià del Besòs Bloc d'habitatges a Sant Adrià del Besòs Bloc d'habitatges a Sant Adrià del Besòs

 
18027
Bloc d'habitatges a Sant Adrià del Besòs
2018 - En curs
SSS Arquitectos

Després de l’obtenció del primer premi en el concurs per a la construcció d’un bloc d’habitatges a Sant Adrià del Besòs (Barcelona) per part dels arquitectes de SSS – Spanish Studio of Space, es du a terme el desenvolupament d’un projecte d’edifici residencial plurifamiliar.

L’edifici consta d’aproximadament 8700m2 i alberga una planta de soterrani destinada a aparcament, planta baixa amb locals comercials i nou plantes d’habitatges.

La seua geometria en planta és la d’un rectangle corbat pel centre i amb les zones comuns localitzades en els extrems de cada planta. Els habitatges es reculen adaptant-se a la geometria en planta. El qual, sumat a les terrasses i als corredors volats permet una façana amb un interessant joc d’ombres.

La missió de Windmill ha estat realitzar el projecte d’estructura de l’edifici residencial, constituït majoritariament per forjats reticulars i pilars metàl·lics.

L’objectiu principal ha estat resoldre les grans llums i volats que presentava el projecte intentant minimitzar al màxim els costos. Els fonaments de l’edifici s’han resolt mitjançant pilots barrinats i murs pantalla per a la contenció del terreny.