Anàlisi de les patologies presents a l'esglèsia d'Els Garidells Anàlisi de les patologies presents a l'esglèsia d'Els Garidells Anàlisi de les patologies presents a l'esglèsia d'Els Garidells

 
18008
Anàlisi de les patologies presents a l'esglèsia d'Els Garidells
2018
Arquebisbat de Tarragona

L'objecte d'aquest treball ha estat la realització del peritatge de l'església parroquial de Sant Jaume situada al municipi d'Els Garidells (Tarragona), la construcció data del XVIII o principis del segle XIX. L'església es configura en un edifici d'una sola nau amb capelles laterals, absis pla i cor als peus. La nau es cobreix amb una volta de canó principal amb llunetes laterals, i les capelles, amb petites voltes de canó perpendiculars a la nau central.

El treball de Windmill ha consistit en la realització de l'avaluació de seguretat estructural del monument. L'església presenta un quadre fisurativo en les voltes de la nau central, façana principal, capelles laterals i pavimentació d'un dels extrems del conjunt.

Durant la inspecció visual de l'església es van trobar indicis que indicaven un possible moviment diferencial en els fonaments. Així, cal destacar l'anàlisi realitzada per simular el comportament de la fonamentació recolzada sobre diferents estrats, amb major deformabilitat en l'ala nord que en l'ala sud de l'edificació. L'estudi es basava en identificar el quadre fisurativo esdevingut i verificar la seva correspondència amb el model de càlcul.