Parc industrial d'ACTIU a Alacant Parc industrial d'ACTIU a Alacant Parc industrial d'ACTIU a Alacant Parc industrial d'ACTIU a Alacant Parc industrial d'ACTIU a Alacant

 
Parc industrial d'ACTIU a Alacant
2008-2009
Tomás Llavador

Aquest projecte, el qual va suposar la construcció d’uns dels majors complexes industrials de la comarca de l’Alcoià, comprèn la realització de quatre naus i un bloc d’oficines a una gran parcel·la ubicada a les afores de la localitat de Castalla (Alacant). El bloc d’oficines, es va concebre com el nou edifici corporatiu de l’empresa multinacional alacantina Actiu. Una de les quatre naus està destinada a la operativa logística de la companyia. Les altres tres naus queden destinades a la producció. El conjunt totalitza una superfície equivalent d’estructura, comptant amb la fonamentació, d’uns 128.000 m2.

Tan sols la nau de logística presenta una superfície útil d’uns 18.200 m2, mentre que cada una de las tres naus de producció, d’idèntica factura, presenten una superfície útil de 12.800 m2.

Un dels valores destacables del projecte ven donat por la resolució dels espais eminentment industrials, espais de gran mida a on l’estructura defineix en bona mesura la proposta arquitectònica. Dita proposta presenta un fort compromís amb la gestió i aprofitament de la llum natural, amb la percepció interior d’aquest tipus d’espais y amb la pròpia economia de la solució.