Reforma i ampliació de l'Institut Villablanca del grup Pere Mata a Reus (Tarragona) Reforma i ampliació de l'Institut Villablanca del grup Pere Mata a Reus (Tarragona) Reforma i ampliació de l'Institut Villablanca del grup Pere Mata a Reus (Tarragona) Reforma i ampliació de l'Institut Villablanca del grup Pere Mata a Reus (Tarragona)

 
16210
Reforma i ampliació de l'Institut Villablanca del grup Pere Mata a Reus (Tarragona)
2017 - En curs
Ferran Grau Architects y Nuria Casais Peréz

Es tracta de la reforma i ampliació d'una residència per a persones amb discapacitat intel·lectual, situada dins de l’Institud Villablanca, del grup Pere Mata (Reus). L’edifici està format per quatre volums en planta baixa, disposats al voltant d’un pati central. El primer volum ha estat reformat, mentre que la resta de cossos són de nova construcció.

La missió de Windmill ha estat dissenyar una solució òptima que encaixi amb les exigències de l’arquitectura i del seu emplaçament. L’estructura de cada volum ha estat plantejada de forma independent, però utilitzant les mateixos elements: perfils metàl·lics de secció tubular i forjats unidireccionals de biguetes i revoltons.

Cal esmentar les marquesines exteriors que protegeixen al pati central, la piscina i l’accés a l’edifici. Totes elles també estan resoltes amb perfils metàl·lics de secció tubulars. A més, s’han realitzat diversos estintolaments en els murs de càrrega de l’edifici existent, amb l’objectiu d’adaptar-se a la nova arquitectura.