Piscina suspesa entre les dues torres d'un hotel a Palma de Mallorca Piscina suspesa entre les dues torres d'un hotel a Palma de Mallorca Piscina suspesa entre les dues torres d'un hotel a Palma de Mallorca Piscina suspesa entre les dues torres d'un hotel a Palma de Mallorca

 
16126
Piscina suspesa entre les dues torres d'un hotel a Palma de Mallorca
2016-2017
ARS

La piscina suspesa de l'Hotel Jamaica a Magaluf, Mallorca, ha suposat una fita en la construcció de piscines amb fons transparent, a l'ésser la major del món en el moment de la seva fabricació. Concretament, es contemplen dues piscines simètriques de més de 20 metres de longitud i tres metres d'ample, suspeses a més de cinc plantes d'altura.

El material que permet la transparència, la qual es dóna tant en el fons com en cadascun de les vores laterals de totes dues piscines, és l'acrílic. L'acrílic, sense ser cristall, continua presentant un comportament marcadament fràgil, alhora que complex per la seva variabilitat davant determinades condicions ambientals. En aquest sentit, és fonamental el contrast de les seves condicions de seguretat per al que es van realitzar tres càlculs independents; la missió de Windmill quant a aquest particular va ser, precisament, realitzar un d'aquests tres càlculs independents.

Per al peritatge de l'acrílic es van realitzar models d'anàlisis específics, pel Mètode dels Elements Finits, resultant lògicament l'acció més rellevant l'acció propiciada per la pressió de l'aigua.


Descàrregues