Restauració i muesealització dels jaciments galaico-romans de la província de Pontevedra Restauració i muesealització dels jaciments galaico-romans de la província de Pontevedra

 
16017
Restauració i muesealització dels jaciments galaico-romans de la província de Pontevedra
2016
OutedayTaboas Arquitectos

Es tracta d'un concurs realitzat per a la restauració i museïtzació dels jaciments galaicos-romans de la província de Pontevedra.

Com a idea general es va proposar la construcció d'un ídol de forma cilíndrica de 3,5 metres de diàmetre i 4 metres d'altura que es presentava com una icona d'arribada al castro. L'ídol estaria format per un element cilíndric l'estructura estaria confeccionada amb xapa d'acer corten revestida per lames de fusta.

El segon element arquitectònic i de museïtzació que es proposa és l'element denominat "Roda Solar". Es tracta d'una passarel·la amb unes vistes de 360 graus que significava el domini del paisatge. Aquesta roda passarel·la permet realitzar un recorregut en dues velocitats.

El perímetre exterior ens permet treure a les vistes del castro i comprendre com es relacionava el castro amb el seu entorn mitjançant un sistema de peces que converteixen la passarel·la en brúixola.

El perímetre interior contempla una velocitat més lenta, ja que hi ha una xapa contínua que es converteix en un mesado de 30 cm d'ample.

L'estructura d'aquesta passarel·la estaria confeccionada per un engraellat pla format per perfils tubulars els quals quedarien revestits novament per una xapa d'acer corten.

Per agilitzar i estandarditzar el procés de transport i muntatge de l'estructura, es va pensar en un sistema de mòduls que puguin ser fabricats en taller i traslladats a l'emplaçament en un únic camió.

Windmill ha col·laborat en el concurs mitjançant les idees en el disseny i predimensionat de l'estructura.