Habitatge unifamiliar a Castelló Habitatge unifamiliar a Castelló Habitatge unifamiliar a Castelló Habitatge unifamiliar a Castelló

 
14083
Habitatge unifamiliar a Castelló
2014-2016
Fran Silvestre Arquitectos

El projecte, obra de l’estudio Fran Silvestre Arquitectos (www.fransilvestrearquitectos.com) es desenvolupa fonamentalment en únic nivell: la planta baixa. No obstant, part de la superfície construïda es correspon amb un petit soterrani aprofitat de l’habitatge que originalment ocupava la parcel·la.

En allò relatiu a l’estructura es planteja un entramat de perfils d’acer, tant en vertical com en horitzontal buscant una construcció similar a la de les “Case Study Houses”, referent nord-americà dels anys 50-60 del passat s.XX de la construcció seca i en acer. En aquest sentit, l’estructura queda a cavall entre un plantejament de “steel-frame” i una estructura d’acer més convencional sobre pilars.

En quant al joc d’equilibris, cab destacar la presència de voladissos significatius, no compensats a l’interior per manca de continuïtat, circumstància que ha obligat a redoblar els esforços a l’hora de plantejar vies d’equilibri suficientment rígides al mateix temps que segures.