Escultura d'esevelta extrema per a la seu del grup Schindler a Hergiswil (Suïssa) Escultura d'esevelta extrema per a la seu del grup Schindler a Hergiswil (Suïssa) Escultura d'esevelta extrema per a la seu del grup Schindler a Hergiswil (Suïssa) Escultura d'esevelta extrema per a la seu del grup Schindler a Hergiswil (Suïssa)

 
13110
Escultura d'esevelta extrema per a la seu del grup Schindler a Hergiswil (Suïssa)
2013-2014
Fundición Artística Vilà

Es tracta d’una escultura extremadament esvelta, dissenyada per l’escultor Lorenzo Quinn, que representa a uns homes d’acer que trepen per una corda metàl·lica que es desfà a la part superior a on un seguit de tres cables l’acaben d’estabilitzar lateralment amarrant-la a la construcció que l’envolta. De fet, la escultura s’ubica al pati central de la seu principal del grup Schindler a Suïssa.

La missió del treball de Windmill ha estat determinar el diàmetre mínim de la corda metàl·lica per la que trepen els homes per a que l’escultura presenti un marge de seguretat suficient un cop muntada. Tanmateix, s’ha col·laborat en el disseny de l’estructura auxiliar de transport i en la definició de las maniobres del seu muntatge.

Cab destacar que l’acusada esveltesa de l’escultura ha obligat a acceptar l’anàlisi del problema en un règim de grans deformacions i, per tant, a abordar els càlculs estructurals de forma no lineal.